Louis Talpe

11-10-2008

Radiovisie - Eén heeft 'goesting', nu de kijkers nog


Eind 2004 werd 'Goesting' door de Radio1-luisteraars als mooiste woord van de Nederlandse taal in Vlaanderen verkozen. Datzelfde 'Goesting' is de naam van een nieuwe fictiereeks op Eén, die zich afspeelt in een restaurant en verhaalt over het wedervaren van zes mensen die elke dag samen knokken voor het succes van hun restaurant 'Felixir'.

'Goesting' speelt zich af in Lier. De productieploeg heeft zijn intrek genomen vlakbij het begijnhof. De oude pastorie werd omgetoverd tot restaurant. Hierbij doet men dus geen beroep op een of andere studio, maar gaat men volledig voor authenticiteit. Bij scénes in openlucht zal de kijker ook geregeld een glimp opvangen van de Pallieterstad.
Om het restaurant nog realistischer in beeld te brengen, werden sterrenkok Geert Van Der Bruggen en zijn assistent Frédéric Van Quathem als adviseurs aangeworven. Ze zijn respectievelijk de chef en souschef van de 'Lijsterbes' in Berlare. Dit bekende restaurant heeft een Michelinster. En laat nu net het behalen van een dergelijke ster het streven zijn van de personages in 'Goesting'! Op dat vlak zitten ze dus al goed.

Van Der Bruggen zal trouwens meewerken aan een kookboek dat gebaseerd is op deze televisiereeks. Op die manier krijgen de kijkers de mogelijkheid om de culinaire hoogstandjes uit 'Goesting' thuis uit te proberen!

De reeks wordt geregisserd door Kim van Oeteren en Toon Slembrouck, die elk een aantal afleveringen voor hun rekening nemen. Producer is Dirk Haegemans. De zes bepalende personages in deze mix van comedy en drama zijn Jan van Looveren (chefkok), Louis Talpe (souschef), Patsy van der Meeren (maitre d'hotel), Chris Thijs (chef de rang), Gene Bervoets (sommelier) en Darya Kuznetsova (commis).

Het helpt inderdaad indien je een beetje vertrouwd bent met de rangen en standen binnen een toprestaurant, maar sinds de vele televisieprogramma's over restaurants mag dat geen probleem meer zijn.


RadioVisie vroeg aan enkele acteurs van deze cast naar hun wedervaren tijdens de opnames. Om te beginnen Louis Talpe, bij de jongsten beter bekend als Toby uit de reeks 'Mega Mindy'. Vervolgens Chris Thijs, ondermeer bekend van haar rollen in 'Stille Waters' en 'Thuis'. En tot slot Gene Bervoets, de reizende tv-kok.

Louis: 'Het is een heel toffe cast om mee samen te werken. In het begin was het wel even zoeken, maar daar had ik me aan verwacht. Wat deze reeks typeert is dat men volledig gaat voor de authenticiteit, zowel in gerechten als locaties en alles wat bij het runnen van een toprestaurant hoort. Het type dat ik speel is dat van een nonchalante jongeman, heel leuk om doen!'

Chris: 'Als chef de rang ben ik verantwoordelijk voor een gedeelte van de tafels in het restaurant. Ik moet dus vooral over de etiquette waken. Jawel, daar kende ik reeds een en ander van, maar ik heb tijdens de opnames toch nog wat kunnen bijleren. Ik moet wel zeggen dat het lange opnamedagen zijn. Dat gaat met nogal wat druk gepaard. Ja, zwaar is dat. Maar dat is werken in een toprestaurant ook, hé?'

Gene: 'De rol van sommelier is me op het lijf geschreven. Ik ben namelijk jaarlijks presentator op de prijsuitreiking van de sommelierswedstrijd van België. Onder meer daaraan heb ik mijn titel van ere-sommelier te danken.'

Gene: 'Of ik een voorkeur voor Franse wijnen dan wel nieuwe wereldwijnen heb? Hmm...dat is moeilijk te beantwoorden. Bij de Franse wijnen is vooral de traditie van de wijnhuizen heel belangrijk. Bij de nieuwe wereldwijnen is het aanbod aan jonge wijnen interessant. Op die manier pak ik het ook aan in 'Goesting', namelijk de klanten zowel topwijnen kunnen aanbieden als een alternatief aanbod dat toch nog kwalitatief is.'

'Goesting' wordt uitgezonden in dertien afleveringen van vijftig minuten en zal ten vroegste vanaf begin 2009 te bekijken zijn op Eén.

 

www.radiovisie.eu


« Terug naar het persoverzicht


Louis talpe: Najaar 2016 Louis Talpe presenteert Eeuwige roem op VT4
Najaar 2016 Louis Talpe presenteert Eeuwige roem op VT4

Eeuwige roem verhuist van één naar VIER én krijgt daarmee meteen een nieuwe presentator. Exit Bruno Wyndaele, enter Louis Talpe

lees meer » | 01-06-2016


Louis talpe: Spitsbroers  2de seizoen
Spitsbroers 2de seizoen

Opnames voor het 2de seizoen van de fictiereeks Spitsbroers zijn gestart .

lees meer » | 01-06-2016


Louis talpe: Louis Talpe In ‘Of Kings And Prophets’ an ABC production
Louis Talpe In ‘Of Kings And Prophets’ an ABC production

Belgian actor Louis Talpe has landed a season-long recurring role on ABC’s midseason drama Of Kings and Prophets.

lees meer » | 22-10-2015


>> Ga naar alle nieuwsberichten
>> Volg Louis Talpe op Twitter

Ally Graph-x, Webdesign Roeselare